Koos van de Vooren

Het paard spiegelt
In mijn jonge jaren heb ik lange tijd alleen tussen paarden geleefd. Ik heb daar leren kijken naar paarden en ontdekt dat ze zeer gevoelig zijn. Ze merken de aanwezigheid van andere wezens razendsnel op en communiceren met hele kleine tekens naar hun kuddegenoten die daar heel adequaat op reageren.

Equicoaching Hoekschewaard
Koos van de Vooren

In mijn vrije tijd geef ik veel paardrijlessen. Ik kreeg op zeker moment te maken met een kind dat zich in huiselijke kring niet begrepen voelde. De moeder van het jongetje kwam met de vraag of ik hem wilde leren paardrijden.

Na ongeveer 15 minuten constateerde ik dat het kind helemaal niets begreep van mijn instructies. Ik heb de les afgebroken en hem een emmer met borstels gegeven, het paard op de poetsplaats gezet en het kind het paard laten knuffelen en borstelen. Dit heb ik hem 3 lessen laten doen. De moeder vertelde me na verloop van tijd dat het kind thuis veranderd was en zich beter begrepen voelde. Na ongeveer een maand heb ik hem weer op het paard laten zitten. Het begrip van wat ik van hem wilde, werd hem steeds duidelijker.

Uit het bovenstaande werd me duidelijk dat niet ik de jongen heb verteld en geleerd wat zijn leerdoelen waren, maar dat het paard hem zijn waardigheid heeft teruggegeven. Hij heeft zelf zijn leerpunten ontdekt en is er als vanzelfsprekend mee aan het werk gegaan. Het kind is tot deze conclusie gekomen door tijd door te brengen met een paard.

Gecertificeerd Equicoach Level 1 en Level 2
De beschreven ervaringen hebben me doen besluiten om de beroepsopleiding Equicoach te volgen. In 2015 heb ik de opleiding met succes afgerond en het postgraduaat getuigschrift Equicoaching Level 1 behaald. Het verkregen certificaat Level 1 maakt me tot een erkend equicoach.
Equicoaching L1 betreft individuele coachingssessies. Aan de hand van een vraaggesprek en eenvoudige oefeningen naast het paard gaat u op zoek naar de antwoorden.

Als vervolg op Equicoaching Level 1 heb ik in 2016 de opleiding Equicoaching Level 2 gevolgd en met succes afgerond met het Certificaat Equicoach Level 2. Equicoaching L2 is bedoeld voor het coachen van groepen mensen zoals gezinnen, teams, organisaties en bedrijven. De op maat uitgewerkte trainingen zijn er op gericht om de uitdagingen binnen uw team of organisatie aan te pakken.

Heeft u interesse in equicoaching of heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op via:

Telefoon:
Tel 078 6736790
Mob 0611130878

Email:
info@equicoachinghoekschewaard.nl

Lustra konja – Het paard spiegelt